Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - compuzz

Pagina's: [1] 2 3
1
Besturingssysteem / Shell openen in Ubuntu
« Gepost op: januari 05, 2014, 02:17:11 pm »
Ik gebruik momenteel Ubuntu 13.10 en ik heb een vraagje over het openen van shell bestanden.
Bij vorige versies van Ubuntu kreeg je altijd een dialoogvenstertje te zien waarin je kon kiezen of je het bestand wilde weergeven, uitvoeren in terminal etc. als je een shell bestand aanklikte. Als ik dat nu doe opent hij direct in gedit.. Is dit nog terug te draaien?

Bvd! :toppie:

2
Hardware algemeen / Webinterface router forwarden
« Gepost op: december 13, 2013, 10:00:42 pm »
Goedenavond,

Ik zou graag de webinterface van mijn router (experiabox v8 van kpn) van buitenaf bereikbaar maken door een poort open te gooien. Simpelweg poort 80 open gooien werk natuurlijk gewoon maar ik zou graag poort 8080 gebruiken omdat ik op poort 80 de webservice van van mijn nas wil gaan gebruiken. Het probleem is dat ik deze poort niet kan instellen op de router. Is het mogelijk om de poort zó te forwarden dat de poort 80 waar de router lokaal op te benaderen is van buitenaf op poort 8080 te bereiken is?

bvd!

3
Besturingssysteem / Welk NAS systeem en bestandssysteem?
« Gepost op: december 12, 2013, 08:18:35 pm »
Ik heb een Dell Optiplex FX160 thinclient op de kop getikt en wil deze gaan gebruiken als NAS. Hier alvast de specificaties:
- Intel Atom 230 @ 1,60 GHz
- 2GB DDR2 ram
- 80GB SATA harde schijf (binnenkort een 1TB schijf)
- 10/100/1000 Ethernet (Broadcom® LOM)

Ik heb vroeger een tijd lang gebruik gemaakt van freenas. Echter zie ik nu dat freenas is "overgenomen" door een of ander commercieel bedrijf ofzo, en dat de oorspronkelijke developers verder zijn gegaan onder de naam nas4free.
Ik wil het nasje in het netwerk hangen zodat ik een publieke map heb waar allerlei foto's etc. ingegooid kunnen worden die zo door elke te benaderen is. het gaat hier zowel om Windows als Ubuntu pc's. Verder ben ik van plan om owncloud erop te installeren zodat ie ook makkelijk van buitenaf te benaderen is. Ik weet dat er voor freenas een owncloud plugin beschikbaar is en het op nas4free ook werkt in combinatie met de webserverfunctie.
Mijn eerste vraag is of iemand ervaring heeft met deze twee varianten en/of mij kan aanraden welke ik het beste kan gebruiken in mijn omstandigheden. Daarnaast twijfel ik nog tussen gebruik van UFS of ZFS bestandssysteem. Ik weet dat UFS het standaard unix bestandssysteem is, maar daar houd het dan ook wel mee op. Daarom zou ik dus ook willen vragen wat het verschil is tussen de twee, en welke het beste geschikt is voor mijn toepassing. Ik ben niet van plan RAIDS, snapshots of encryptie ofzo te gaan gebruiken.

Thanks in advace! :toppie:

4
Programmeertalen / Library aanroepen in Arduino
« Gepost op: november 13, 2013, 07:29:54 pm »
Goedenavond deze avond,

Ten eerste voor degenen die niet weten wat Arduino is; Arduino is een programmeertaal gebaseerd op processing (dat op zijn beurt weer is gebaseerd op C/C++) om Atmel microcontrollers te programmeren. Hiervoor worden vaak de Arduinoboards gebruikt die worden geprogrammeerd in de Arduino IDE programmeeromgeving. Voor meer info http://arduino.cc

Ik heb op Github een kleine library gevonden voor het aansturen van domotica schakelaars, namelijk https://github.com/calle-gunnarsson/NexaCtrl. De library bestaat uit de volgende twee bestanden: https://github.com/calle-gunnarsson/NexaCtrl/blob/master/NexaCtrl.h en https://github.com/calle-gunnarsson/NexaCtrl/blob/master/NexaCtrl.cpp

Er wordt geen voorbeeldcode bijgegeven en dus weet ik niet hoe ik deze library moet gebruiken. Ik vermoed dat het ongeveer op deze manier moet:
#include <NexaCtrl.h>

void setup()
{
  NexaCtrl(2, 3);
}

void loop()
{
  NexaCtrl DeviceOn(1184, 1, 10);
  delay(500);
}

De compiler geeft met deze code geen errors en ik kan het gewoon naar de controller uploaden, maar uiteindelijk doet de controller niet wat hij moet doen.. Aangezien het hier om een C-achtige taal gaat wilde ik hier proberen te vragen of iemand me verder kan helpen :toppie:

5
Scripttalen / Informatie uit url halen met php
« Gepost op: oktober 29, 2013, 08:10:43 pm »
Goedenavond,

Ik wil graag informatie uit een url halen, maar ik weet niet of dit mogelijk is, en zoja hoe.
Het gaat namelijk om de roostersite van mijn school. Ik kan in de url meegeven welke klas ik op wil vragen, namelijk met https://roosters.deltion.nl/roster/view ... terchoose/"klas hier"/
bijvoorbeeld https://roosters.deltion.nl/roster/view ... ose/met3m/

Als je deze link bezoekt lijkt de pagina te refreshen en wordt de url https://roosters.deltion.nl/roster/view ... sterid/53/

De nummers die achter studentgroupid en rosterid komen te staan zou ik graag willen gebruiken in een php script. Nu is mijn vraag hoe ik deze informatie uit de url kan krijgen. Waar ik heen wil is dat er een klas bijvoorbeeld "met3m" op een formpje kan worden ingevuld en dat na de sumbit een php script de info uit die url haalt.

Ik hoop dat het zo een beetje begrijpelij is  :$ Iemand die mij kan helpen? :D

6
Besturingssysteem / OS gezocht
« Gepost op: juli 17, 2013, 06:04:23 pm »
Ik heb een tijd geleden een goedkoop oud thinclientje gekocht op internet, waar ik eigenlijk nog steeds niet veel mee kan. Er stond Windows XP embedded ofzo op maar dat heb ik er meteen vanaf gegooid. Ik zou hem graag nuttig willen maken door hem bijvoorbeeld als webservertje of NAS te gebruiken. Echter als ik bijvoorbeeld Ubuntu probeer te installeren zegt ie dat ik een i586 CPU heb en dat ik maar een os/kernel moet zoeken die daarvoor geschikt ik. Ik kan me nog vaag herinneren dat toen ik hem net had het me gelukt was om FreeNAS of Nas4Free te installeren, maar dat lijkt nu niet te werken (met unetbootin). Mijn vraag is dus of iemand suggesties heeft voor een OS dat ik hier op kan draaien (het liefst vanaf een USB-stick, geen cd-rom beschikbaar). Het gaat hier om een HP thin client t5710 (t5710 weet ik niet 100% zeker) met de volgende specificaties:

- Processor Transmeta Efficeon, 800 Mhz (i586)
- 256 Mb RAM
- 512 Mb flashdisk
- 4x USB
- serieel en paralelle poort
- 1 PCI uitbreidingsslot via extender cardridge (optie)
- 10/100Mbps netwerkkaart

7
Verzoekjes / Waarom staat DP nog op zomertijd?
« Gepost op: oktober 28, 2012, 06:15:37 pm »
Vannacht is de wintertijd ingegaan.. :eh:

8
Computeronderdelen / Lange afstand wifi
« Gepost op: december 07, 2011, 07:26:23 pm »
Hallo,

Ik ben van plan om een wifi adapter met een wat hoger vermogen (voor het platteland) te kopen. Ik heb er nu twee gevonden op internet maar de specs die erbij staan snap ik niet helemaal..

http://www.dealextreme.com/p/unique-2-4ghz-3800mw-802-11b-g-54mbps-usb-wifi-wireless-network-adapter-w-4-antennas-68dbi-102314
Dit model zou met 3800mW en een 68dBi antenne 350 meters (indoor) / 3800 meters (outdoor) moeten kunnen halen.

Opzich nog wel geloofwaardig denk ik, maar bij dit andere model dat 3000mW gebruikt en een 16dBi antenne heeft staat dat het 500 meters (indoor), 5000 meters in open place moet kunnen halen. -> http://www.dealextreme.com/p/3000mw-2-4ghz-802-11b-g-54mbps-usb-2-0-wifi-wireless-network-adapter-with-16dbi-antenna-white-106255

Mijn vraag is dus of dat niet raar is, dat het 2e model die een antenne heeft die minder dBi's levert een grotere afstand kan halen..?

9
Software algemeen / VLC media player ondertitels werken niet
« Gepost op: november 30, 2011, 03:50:08 pm »
Meujj,

Ik heb een HD film als .mkv bestand op mijn pc staan, maar als ik deze met VLC afspeel worden de ondertitels niet weergegeven :S
Ik heb het nederlandse ondertitelspoor geselecteerd maar ik zie gewoon helemaal geen ondertitels meer. Ik heb al een aantal andere films geprobeerd waarbij de ondertitels voorheen wel werkten maar bij deze heb ik nu hetzelfde probleem. Het ligt niet aan de film denk ik want met clear.fi (andere mediaplayer) doen de ondertitels het wel (gebruik toch liever vlc).

Kan iemand mij helpen? :dancer:

10
Verzoekjes / Voldoen deze specs?
« Gepost op: mei 16, 2011, 07:06:34 pm »
Ik zit nu midden in de examens en heb strax voor mijn vervolgopleiding een laptop nodig. Aangezien we na de examens iets van drie maanden zomervakantie( :mrgreen: ) hebben wil ik er alvast een kopen. (lekker in de tuin zitten... ;) )
Ik ben alleen helemaal nieuw in de 'laptop branche' dus vandaar dat ik jullie mening vraag. Ik zit te denken aan een acer aspire. Namelijk deze: klik. Een mooi prijsje van 550 euro. (hoger wil/kan ik ook absoluut niet gaan).
Dit is één van de -ik dacht- 2 aspire modellen met een i5 processor. De andere modellen hebben voornamelijk pentium of i3. Ik dacht dus, mooi! dan heb ik een iets krachtigere processor. Maar ik heb wel eens gehoort dat de andere hardwere dat dan wel aan moet kunnen. (volgensmij iets met frontsidebus ofzo?) Dat heb ik dus ooit van iemand gehoord dat je dan wel een krachtigere processor hebt maar die niet (heel veel) meer prestaties geeft..
Ik wil hem voornamelijk gaan gebruiken ok gewoon te internetten, af en toe eens wat gamen en videobewerken. Voor school moet er autocad op kunnen draaien (vrij veel grafisch zegmaar). Hij moet dus nét iets meer pit hebben dan een doorsnee huis tuin en keuken laptop. Is dit een prima i5 of kan ik net zo goed voor een i3 gaan?
(Dat het i5 model meer stroom vreet dan het i3 model begrijp ik en daar kan ik wel mee leven ;) )

Bvd :D

(Oja, is acer trouwens ook een beetje een goed laptop merk? Ik heb ook gehoorf dat packerd bell minder is? :lol: )

11
Verzoekjes / Magister 5 Ubuntu
« Gepost op: januari 27, 2011, 01:50:10 pm »
Sinds kort is mijn school dus overgegaan op de nieuwe Magister 5 ipv de oude Magister Web Portal 4 nogwattes,.
Alleen nu werkt Magister 5 alleen mat silverlight:') Ik werk alleen maar met Ubuntu dus dat word hem niet helemaal ;S
Ik heb het al met Moonlight geprobeert maar dat werkt ook niet. Ik krijg deze error:
Er is een ernstige fout opgetreden.
Magister wordt opnieuw geladen.

Details:
- RuntimeError
- Unknown element: OutOfBrowserSettings.SecuritySettings.
- 7016
MethodName: null

Weet iemand een oplossing? Ik heb dus geen zin om windows helemaal te installeren en telkens als ik mijn huiswerk/cijfers wil zien over te moeten schakelen;(

12
Virussen / Weird mailtje
« Gepost op: januari 03, 2011, 03:38:33 pm »
Hallo,

Ik kreeg zojuist een mailtje van ene Niki Taylor over dat mijn domeinnaam digitotaal.com is verlopen. Ik heb helemaal geen domein digitotaal.com geregistreed, digitotaal.net is van mij. Het is wel verstuurd naar info@digitotaal.net
Van:   Niki Taylor (niki@alpineshore.com)
Verzonden:   zondag 2 januari 2011 18:52:27Hi,
 
I just noticed that the domain name digitotaal.com has expired and will be released to the public in a few days.
 
Do you need any help with securing and acquiring the domain name before unscrupulous domain hoarding corporations can get their hands on it?
 
I would be happy to assist you.
 
Please email me back for the full details. (Time is of the essence.)
 
Best regards,
 
Niki
 
 
/04/05/dx[/quote]

13
Computeronderdelen / Extra hardeschijf wel zichtbaar in ubuntu niet in xp
« Gepost op: januari 02, 2011, 06:22:06 pm »
Ik heb standaard een ide hardeschijf in mijn computer. Hierop heb ik Ubuntu 10.10 en Windows XP in dualboot geïnstalleerd. Ik heb nog een ide hardeschijf van 80gb liggen, en die wou ik er graag bijdoen, zodat ik op die manier er dingen op kan zetten en met beide besturingsystemen er toegang tot heb. Ik heb het jumpertje bij slave gezet, en de hardeschijf aan de ide kabel gehangen waar ook SLAVE bij staat. In Ubuntu werkt hij gewoon. Ik heb hem met ubuntu geformatteerd in NTFS. Werkt gewoon normaal in ubuntu. Toen ik windows opstartte zei hij wel eerst 'nieuwe hardware gevonden' en 'gereed voor gebruik'. Maar ik zie de hardeschijf niet bij 'deze computer' staan.  :'(

14
Verzoekjes / Simpele layout
« Gepost op: december 22, 2010, 01:26:46 pm »
Hallo,

Ik heb een simpele en moderne layout voor deze site nodig.
Ik ben absoluut geen held in het maken van een layout/template dus daarom 'request' ik of hier mensen zijn die (eventueel tegen een kleine vergoeding) een strakke layout kunnen maken.

Ik bedoel zegmaar zoiets:
-http://www.anoniemsmsje.nl/
-http://www.anoniem-sms-en.nl/
-http://www.smsfree.nl/treiter_sms
-http://www.stuurnepsms.nl/

Maar dan moet het natuurlijk wel iets unieks zijn;)

15
Verzoekjes / Hotmail afzender veranderen
« Gepost op: december 22, 2010, 12:14:58 pm »
Een paar jaar geleden heb ik in hotmail een paar extra emailadressen(afzenders) toegevoegd. Als je kon verifieren dat dat adres van jou was kon je het ook als afzender gebruiken.
Als je een nieuw bericht schrijft in hotmail staat er bovenaan in het groot je eigen email adres, ik kan daar met een soort dropdown menu kiezen welk adres de afzender moet zijn. (uit die adressen die ik toen ooit had toegevoegd).
Ik wil nu graag die adressen weer verwijderen en een nieuwe toevoegen, alleen ik weet niet hoe dat moet in deze nieuwe versie van hotmail..
Kan iemand mij helpen? (a)

Pagina's: [1] 2 3