Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - compuzz

Pagina's: [1] 2 3 ... 23
1
Besturingssysteem / Re: Shell openen in Ubuntu
« Gepost op: januari 26, 2014, 08:00:54 pm »
Ik heb het net zelf toevallig gevonden

Als je een map open hebt staan (nautilus):
  >Bestanden>Voorkeuren>Gedrag>Uitvoerbare tekstbestanden>Elke keer vragen

Nu krijg je een dialoogvenster zoals ik bedoelde :)

2
Besturingssysteem / Shell openen in Ubuntu
« Gepost op: januari 05, 2014, 02:17:11 pm »
Ik gebruik momenteel Ubuntu 13.10 en ik heb een vraagje over het openen van shell bestanden.
Bij vorige versies van Ubuntu kreeg je altijd een dialoogvenstertje te zien waarin je kon kiezen of je het bestand wilde weergeven, uitvoeren in terminal etc. als je een shell bestand aanklikte. Als ik dat nu doe opent hij direct in gedit.. Is dit nog terug te draaien?

Bvd! :toppie:

3
Hardware algemeen / Re: Webinterface router forwarden
« Gepost op: december 14, 2013, 06:18:02 pm »
No.   LAN IP           Protocol Type   LAN Port   Public Port   
1   192.168.2.254   TCP                   80           8080   
Ik heb het bovenstaande al geprobeerd en het werkt niet (misschien ter beveiliging?).

Het idee om een php gebaseerde proxy te gebruiken spreekt me wel aan, bedankt voor de suggestie!

EDIT: Ik heb glype geïnstalleerd op mijn nas, hoe kan ik die nu gebruiken om de webinterface van de experiabox van buitenaf te bezoeken?

4
Hardware algemeen / Webinterface router forwarden
« Gepost op: december 13, 2013, 10:00:42 pm »
Goedenavond,

Ik zou graag de webinterface van mijn router (experiabox v8 van kpn) van buitenaf bereikbaar maken door een poort open te gooien. Simpelweg poort 80 open gooien werk natuurlijk gewoon maar ik zou graag poort 8080 gebruiken omdat ik op poort 80 de webservice van van mijn nas wil gaan gebruiken. Het probleem is dat ik deze poort niet kan instellen op de router. Is het mogelijk om de poort zó te forwarden dat de poort 80 waar de router lokaal op te benaderen is van buitenaf op poort 8080 te bereiken is?

bvd!

5
Besturingssysteem / Welk NAS systeem en bestandssysteem?
« Gepost op: december 12, 2013, 08:18:35 pm »
Ik heb een Dell Optiplex FX160 thinclient op de kop getikt en wil deze gaan gebruiken als NAS. Hier alvast de specificaties:
- Intel Atom 230 @ 1,60 GHz
- 2GB DDR2 ram
- 80GB SATA harde schijf (binnenkort een 1TB schijf)
- 10/100/1000 Ethernet (Broadcom® LOM)

Ik heb vroeger een tijd lang gebruik gemaakt van freenas. Echter zie ik nu dat freenas is "overgenomen" door een of ander commercieel bedrijf ofzo, en dat de oorspronkelijke developers verder zijn gegaan onder de naam nas4free.
Ik wil het nasje in het netwerk hangen zodat ik een publieke map heb waar allerlei foto's etc. ingegooid kunnen worden die zo door elke te benaderen is. het gaat hier zowel om Windows als Ubuntu pc's. Verder ben ik van plan om owncloud erop te installeren zodat ie ook makkelijk van buitenaf te benaderen is. Ik weet dat er voor freenas een owncloud plugin beschikbaar is en het op nas4free ook werkt in combinatie met de webserverfunctie.
Mijn eerste vraag is of iemand ervaring heeft met deze twee varianten en/of mij kan aanraden welke ik het beste kan gebruiken in mijn omstandigheden. Daarnaast twijfel ik nog tussen gebruik van UFS of ZFS bestandssysteem. Ik weet dat UFS het standaard unix bestandssysteem is, maar daar houd het dan ook wel mee op. Daarom zou ik dus ook willen vragen wat het verschil is tussen de twee, en welke het beste geschikt is voor mijn toepassing. Ik ben niet van plan RAIDS, snapshots of encryptie ofzo te gaan gebruiken.

Thanks in advace! :toppie:

6
Programmeertalen / Re: Library aanroepen in Arduino
« Gepost op: november 18, 2013, 09:16:47 pm »
Bedankt voor je reactie!
Jouw suggestie werkt 100%. de Arduino manier gaat zo:

#include <NexaCtrl.h>

NexaCtrl nexaCtrl(2, 3, 13);

void setup()
{
}

void loop()
{
  nexaCtrl.DeviceOn(1184, 1);
  delay(500);
}

De transmitter zond wel een signaal uit maar de schakelaar die ik gebruikte reageerde hier niet correct op omdat zijn protocol niet compatibel is met het dim commando dat ik met deze library wil verzenden. Inmiddels heb ik een andere schakelaar/receiver aangeschaft die daar wel mee overweg kan en is het hier nu een dikke hausa wausa party disco in mijn huis :feestmuts:  :dancer:

[offtopic:2mjv8pzn]het is niet een echte hausa wausa party disco in mijn huis[/offtopic:2mjv8pzn]

[offtopic:2mjv8pzn]oké een klein beetje dan.. :$[/offtopic:2mjv8pzn]

7
Programmeertalen / Library aanroepen in Arduino
« Gepost op: november 13, 2013, 07:29:54 pm »
Goedenavond deze avond,

Ten eerste voor degenen die niet weten wat Arduino is; Arduino is een programmeertaal gebaseerd op processing (dat op zijn beurt weer is gebaseerd op C/C++) om Atmel microcontrollers te programmeren. Hiervoor worden vaak de Arduinoboards gebruikt die worden geprogrammeerd in de Arduino IDE programmeeromgeving. Voor meer info http://arduino.cc

Ik heb op Github een kleine library gevonden voor het aansturen van domotica schakelaars, namelijk https://github.com/calle-gunnarsson/NexaCtrl. De library bestaat uit de volgende twee bestanden: https://github.com/calle-gunnarsson/NexaCtrl/blob/master/NexaCtrl.h en https://github.com/calle-gunnarsson/NexaCtrl/blob/master/NexaCtrl.cpp

Er wordt geen voorbeeldcode bijgegeven en dus weet ik niet hoe ik deze library moet gebruiken. Ik vermoed dat het ongeveer op deze manier moet:
#include <NexaCtrl.h>

void setup()
{
  NexaCtrl(2, 3);
}

void loop()
{
  NexaCtrl DeviceOn(1184, 1, 10);
  delay(500);
}

De compiler geeft met deze code geen errors en ik kan het gewoon naar de controller uploaden, maar uiteindelijk doet de controller niet wat hij moet doen.. Aangezien het hier om een C-achtige taal gaat wilde ik hier proberen te vragen of iemand me verder kan helpen :toppie:

8
Scripttalen / Re: Informatie uit url halen met php
« Gepost op: oktober 30, 2013, 05:27:28 pm »
Ik ben eruit! De manier van gertmenkel is wat ik zoek.

Bedankt voor de reacties allemaal! :toppie:

9
Scripttalen / Informatie uit url halen met php
« Gepost op: oktober 29, 2013, 08:10:43 pm »
Goedenavond,

Ik wil graag informatie uit een url halen, maar ik weet niet of dit mogelijk is, en zoja hoe.
Het gaat namelijk om de roostersite van mijn school. Ik kan in de url meegeven welke klas ik op wil vragen, namelijk met https://roosters.deltion.nl/roster/view ... terchoose/"klas hier"/
bijvoorbeeld https://roosters.deltion.nl/roster/view ... ose/met3m/

Als je deze link bezoekt lijkt de pagina te refreshen en wordt de url https://roosters.deltion.nl/roster/view ... sterid/53/

De nummers die achter studentgroupid en rosterid komen te staan zou ik graag willen gebruiken in een php script. Nu is mijn vraag hoe ik deze informatie uit de url kan krijgen. Waar ik heen wil is dat er een klas bijvoorbeeld "met3m" op een formpje kan worden ingevuld en dat na de sumbit een php script de info uit die url haalt.

Ik hoop dat het zo een beetje begrijpelij is  :$ Iemand die mij kan helpen? :D

10
Besturingssysteem / OS gezocht
« Gepost op: juli 17, 2013, 06:04:23 pm »
Ik heb een tijd geleden een goedkoop oud thinclientje gekocht op internet, waar ik eigenlijk nog steeds niet veel mee kan. Er stond Windows XP embedded ofzo op maar dat heb ik er meteen vanaf gegooid. Ik zou hem graag nuttig willen maken door hem bijvoorbeeld als webservertje of NAS te gebruiken. Echter als ik bijvoorbeeld Ubuntu probeer te installeren zegt ie dat ik een i586 CPU heb en dat ik maar een os/kernel moet zoeken die daarvoor geschikt ik. Ik kan me nog vaag herinneren dat toen ik hem net had het me gelukt was om FreeNAS of Nas4Free te installeren, maar dat lijkt nu niet te werken (met unetbootin). Mijn vraag is dus of iemand suggesties heeft voor een OS dat ik hier op kan draaien (het liefst vanaf een USB-stick, geen cd-rom beschikbaar). Het gaat hier om een HP thin client t5710 (t5710 weet ik niet 100% zeker) met de volgende specificaties:

- Processor Transmeta Efficeon, 800 Mhz (i586)
- 256 Mb RAM
- 512 Mb flashdisk
- 4x USB
- serieel en paralelle poort
- 1 PCI uitbreidingsslot via extender cardridge (optie)
- 10/100Mbps netwerkkaart

11
Verzoekjes / Re: algoritme
« Gepost op: juni 24, 2013, 06:52:21 pm »
Ik heb een vaag vermoeden dat dit iets met internetbankieren te maken heeft :p

12
Mobiel / Re: mobiel hack?
« Gepost op: mei 12, 2013, 04:51:07 pm »
In de brugklas (het java-app tijdperk) hadden wij altijd zo'n java applet waarmee je een andere telefoon kon besturen over bluetooth. Als diegene zijn bluetooth altijd aan had staan moest je er mee verbinden, diegene zijn telefoon afpakken en daarop "altijd toestaan" selecteren en dan kon je eigenlijk alles doen: sms berichten lezen, foto's downloaden, telefooninstellingen veranderen etc. Als je iemand echt niet mag liet je zijn telefoon naar je eigen mollie nummer bellen tot zijn beltegoed op was. :twisted:

Super bluetooth hack heette het..

Ik weet niet of dit nog bij de smartphones van vandaag werkt, laat staan dat eigenlijk niemand zijn bluetooth nog aan laat staan of zelfs gebruikt.

13
Mobiel / Re: hetzelfde lock screen als home screen...
« Gepost op: mei 01, 2013, 08:36:50 pm »
Citaat van: "MatrixStorm"
LockScreen Wallapaper en Wallpaper
Voor beiden dezelfde instellen en dan ben je er toch? :)

14
Mobiel / Re: hetzelfde lock screen als home screen...
« Gepost op: mei 01, 2013, 04:06:24 pm »
Ik heb nog een acer telefoontje liggen met 2.3 en ik zie net dat deze telefoon wel het home- en lockscreen in één keer aanpast. Misschien is het wel afhankelijk van de 'interface' die de fabrikant er over heen legt. Welke telefoon heb je precies?

15
Mobiel / Re: hetzelfde lock screen als home screen...
« Gepost op: mei 01, 2013, 12:06:54 pm »
Ik denk dat hij bedoelt dat hij de achtergronden hetzelfde wil hebben. Ik weet nog dat toen ik android 2.3 gebruikte ik ook heel vaak in een hoekje heb liggen huilen omdat dit niet mogelijk was. Later heb ik er wel een trucje voor gevonden maar dat kan ik me zo snel niet meer herinneren. Als het me weer te binnen schiet laat ik het je weten ;)
Ik heb nu 4.1 en daarbij kun je wel de achtergronden afzonderlijk- of in één keer aanpassen.

Pagina's: [1] 2 3 ... 23