Auteur Topic: Nameservers  (gelezen 3514 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

sigy30

  • DigitalPlace Lid
  • *
  • Berichten: 141
  • Karma: 0
    • Bekijk profiel
Nameservers
« Gepost op: december 10, 2015, 12:45:51 pm »
  • [+1]2
  • [-1]0
  • Hallo,

    Ik heb een domein depau.nl
    en een windows server 2012 nu wil ik de nameservers veranderen na mijn windows server zodat het domein en dns werken op de windows server alleen wilt dat mij niet lukken.
    zou iemand mij kunnen helpen?

    Mvg,
    Sigy30
    www.habbobeats.nl online internet radio!

    Brownbear

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 65
    • Karma: 3
      • Bekijk profiel
      • http://www.student.tue.nl/K/c.v.horssen/
    Re: Nameservers
    « Reactie #1 Gepost op: december 10, 2015, 12:52:13 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Hoe bedoel je de nameservers veranderen? Die van je bezoekers bedoel je? Dat moeten je bezoekers zelf doen... al denk ik dat ze over het algemeen liever de nameservers van hun isp of die van google gebruiken.

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2674
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: Nameservers
    « Reactie #2 Gepost op: december 10, 2015, 12:56:55 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • @Brownbear Volgens mij ben je in de war met DNS Servers.

    Ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit hoe het zit met Nameservers (ben het zelf ook aan het uit testen).
    Wat je officieel gezien moet hebben zijn 2 servers vandaar ook 2 NS entries. Waarop je DNS software draait. Maar als je één server hebt waar 2 ip's aan zitten kan het ook hoor. Maar het mag officieel gezien niet.

    Dan is het gewoon een subdomein aanmaken bijvoorbeeld ns1.domein.com en ns2.domein.com die naar de ip adressen van je server verwijzen.

    Als laatste moet je bij alle domeinnamen nog aangeven dat je de nieuwe nameservers wilt gebruiken en als je alles goed hebt ingesteld én als alles goed werkt dan moet vanzelf het domein resolven via de nieuwe DNS server van jou.

    Gelukkig heeft SIDN nog een mooi tooltje om de boel te kunnen checken voor de zekerheid als dingen niet werken zoals je wilt.. https://dnscheck.sidn.nl/

    Is het zo wat duidelijker?


    sigy30

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 141
    • Karma: 0
      • Bekijk profiel
    Re: Nameservers
    « Reactie #3 Gepost op: december 12, 2015, 07:14:46 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Hallo,

    Bedankt voor de reactie
    Ik heb nu een DNS server lopen op mijn windows server 2012
    de server heeft 3 ips waarvan ik er 2 voor nameserver gebruik
    Het domein is:
    depau.nl
    En nameservers:
    depau-ns1.br-itsolutions.com
    depau-ns2.br-itsolutions.com

    Alleen werkt het niet van buitenaf alleen als ik verbinding heb met het netwerk waar de server inzit of met een VPN
    www.habbobeats.nl online internet radio!

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2674
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: Nameservers
    « Reactie #4 Gepost op: december 12, 2015, 07:17:39 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Heb de firewall instellingen van je server correct geconfigureerd en draai je hem thuis? Zo ja dan ook de juiste poorten forwarden


    Ik ben een swagboy 6s plus met Tapatalk


    sigy30

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 141
    • Karma: 0
      • Bekijk profiel
    Re: Nameservers
    « Reactie #5 Gepost op: december 12, 2015, 07:20:26 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Jaa ik heb de service dns helemaal open gezet
    De server staat bij transip

    daarom snap ik niet wat er aan de hand kan zijn zou het zijn dat er een bepaalde instelling verkeerd staat in de dns ?
    Is het eigenlijk wel op windows mogelijk om je dns als 2 nameservers te gebruiken?
    www.habbobeats.nl online internet radio!

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2674
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: Nameservers
    « Reactie #6 Gepost op: december 12, 2015, 07:21:48 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Lijkt me wel. Verder niet zoveel ervaring zowel met DNS en Windows Server. Op Linux heb je vaak dat je hem moet laten "luisteren" op een bepaald ip. Moet je dat daar ook niet ergens instellen? Dat ie nu alleen op localhost luisterd...


    Ik ben een swagboy 6s plus met Tapatalk


    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2674
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: Nameservers
    « Reactie #7 Gepost op: december 13, 2015, 09:46:32 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Ik heb zojuist mijn eigen Nameserver issues kunnen oplossen. Ik gebruik CentOS met Directadmin als beheer-schil. Via de DNSCheck van SIDN hadden wij beide dezelfde foutmelding:
    Citaat
    Geen name servers gevonden bij child.
    Er konden geen name servers worden gevonden bij de child. Dit betekent doorgaans dat de name server niet is geconfigureerd om antwoorden te geven met betrekking tot deze zone.

    Ik ben toen nogmaals door alle config files gelopen en daar stond ook het domein bij. Heel vreemd, toch wat kleine aanpassingen gedaan. Vervolgens wou ik Named restarten met service restart named en daar ging het mis.


    $ service named restart
    Stopping named:                                            [  OK  ]
    Starting named:
    Error in named configuration:
    zone localhost.localdomain/IN: loaded serial 0
    zone localhost/IN: loaded serial 0
    ***Nog een aantal zone entries***
    zone thor.thisisd3.com/IN: loading from master file /var/named/thor.thisisd3.com.db failed: file not found
    zone thor.thisisd3.com/IN: not loaded due to errors.
    _default/thor.thisisd3.com/IN: file not found
                                                               [FAILED]


    Wat bleek, er was een probleem met die zone entry. Die was nooit aangemaakt door Direct admin en het is toevallig de hostname van mijn server. Ik heb deze handmatig uit /etc/named.conf weg gecomment en toen opnieuw een restart gedaan met het volgende resultaat:

    $ service named restart
    Stopping named:                                            [  OK  ]
    Starting named:                                            [  OK  ]


    En vervolgens resolvede het domein ook direct.

    Moraal van het verhaal voor @sigy30: Check je config file eens. Grote mogelijkheid dat daar problemen in zitten. Misschien wat verkeerds met je zone file? Even de logs checken op je servert.

    Edit:
    Omdat mijn server niet 100% uptime kan garanderen heb ik voor de DNS tot 5 nameservers ingesteld. De primaire en secundaire nameservers zijn mijn eigen dus in het beheer van Directadmin. En de tertiaire, 4e en 5e zijn die van TransIP (waar ik mijn domeinen registreer). Dus als backup heb ik die dus nog.
    Wat ik in de toekomst nog ga inbouwen is een cronjob die iedere 6-12 uur de DNS zones ophaalt en update bij transip via de API.
    « Laatst bewerkt op: december 13, 2015, 09:53:30 pm door xvilo »


    sigy30

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 141
    • Karma: 0
      • Bekijk profiel
    Re: Nameservers
    « Reactie #8 Gepost op: december 14, 2015, 03:57:27 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Zou je mss tijd en zin hebben om mij te helpen ermee?
    www.habbobeats.nl online internet radio!

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2674
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: Nameservers
    « Reactie #9 Gepost op: december 14, 2015, 05:02:19 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Hoe wil je dat ik je er mee help @sigy30. Ik vraag me wel af waarom je voor Windows Server hebt gekozen en niet een Linux ding?


    Ik ben een swagboy met Tapatalk


    sigy30

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 141
    • Karma: 0
      • Bekijk profiel
    Re: Nameservers
    « Reactie #10 Gepost op: december 14, 2015, 06:31:21 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Via teamviewer en skype
    Ik heb windows gekozen omdat ik zelf bezig ben om een domain network optezetten een forest heb ook een domain controller thuis staan en dat moet zeg maar een slave zijn van de server die bij trans ip staat en er staat ook een slave bij mijn moeder
    www.habbobeats.nl online internet radio!

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2674
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: Nameservers
    « Reactie #11 Gepost op: december 14, 2015, 07:01:08 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Nee sorry, dat gaat hem niet worden..

    Ik heb 1) 0 ervaring met Windows Server en 2) check even de log's.

    Zoals ik al eerder zei draait je DNS server wel, is hij ook toegankelijk volgens de DNS check van SIDN. MÁÁR niet goed geconfigureerd om de DNS door te geven van dat domein. Check je config files en je log files. Post ze anders even hier.


    Ik ben een swagboy met Tapatalk