Auteur Topic: Javascript 2x getElement  (gelezen 2489 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

OnlineRageKiller

  • DigitalPlace Lid
  • *
  • Berichten: 200
  • Karma: -10
  • Talk is cheap, show me the code!
    • Bekijk profiel
Javascript 2x getElement
« Gepost op: november 10, 2015, 10:45:25 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0

  • Ik zit met een klein probleempje, ik wil met javascript 2 Paragraphs weghalen met de knop die ik erin
    heb gezet, maar er gaat er maar eentje weg. Als je precies wil weten wat ik bedoel, kijk dan hier voor de knop:
    http://1-dot-htmlopdrachten.appspot.com/queryweek1.html
    Heb ik misschien iets verkeerd gedaan met het aangeven van de id? Of moet het gewoon op een andere manier?
    Als het je lukt om dit te fixen, kan je dan meteen ook vertellen hoe ik het met een class  kan doen inplaats van een id?


    Alvast bedankt.
    <h1>Opdracht 2 - Knop Event</h1> 
    <p id = "demo">
    Maak een webpagina met twee paragrafen tekst.<br>
    Maak een script met jQuery dat je kunt activeren met een knop.<br>
    </p>


    <p id = "demo">
    Maak een webpagina met twee paragrafen tekst.<br>
    Maak een script met jQuery dat je kunt activeren met een knop.<br>
    </p>


    <button onclick="tekstVerdwijnen()">Verdwijn Tekst</button>
    <script>
    function tekstVerdwijnen() {
        document.getElementById("demo").innerHTML = "";
    }

    </script>

    Buzzer

    • Ex-Moderator
    • Actief DigitalPlace Lid
    • **
    • Berichten: 853
    • Karma: 13
    • Nodeïst
      • Bekijk profiel
      • http://infamous-irc.com
    Re: Javascript 2x getElement
    « Reactie #1 Gepost op: november 10, 2015, 10:58:32 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Een ID moet in HTML uniek zijn, m.a.w. hetzelfde ID mag maar voor één element gebruikt worden. Deze code zal bijvoorbeeld ook niet geaccepteerd worden door de HTML Validator.

    Je kunt inderdaad wel een class gebruiken. Als je in beide elementen class="demo" instelt kun je vervolgens met document.getElementsByClassName("demo") een array van alle tags met die class krijgen. Let wel op dat dit dus een array is, als je elk element wilt leegmaken zul je er doorheen moeten lopen, bijvoorbeeld met een for-loop.
    « Laatst bewerkt op: november 10, 2015, 11:00:59 pm door Buzzer »

    グーグル翻訳はうまく翻訳できませんので、グーグル翻訳使用してこの文章を翻訳しないでください。また、任天堂は最高です。

    OnlineRageKiller

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 200
    • Karma: -10
    • Talk is cheap, show me the code!
      • Bekijk profiel
    Re: Javascript 2x getElement
    « Reactie #2 Gepost op: november 11, 2015, 09:58:37 am »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • En hoe doe ik met die knop een slideUp() ??

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2674
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: Javascript 2x getElement
    « Reactie #3 Gepost op: november 11, 2015, 10:06:15 am »
  • [+1]0
  • [-1]0

  • En hoe doe ik met die knop een slideUp() ??

    Hier zou je genoeg informatie moet kunnen vinden. http://api.jquery.com/slideup/

    Ik kan je code hier niet lezen, maar ik kom er zo ook altijd uit.


    Ik ben een swagboy 6s plus met Tapatalk