Auteur Topic: [Javascript] Automatisch nieuwe kolom aanmaken als tekst te veel word  (gelezen 3023 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

xvilo

  • Global Moderator
  • Verslaafd DigitalPlace Lid
  • *****
  • Berichten: 2675
  • Karma: -44
    • Bekijk profiel
    • http://www.xvilo.com
[Javascript] Automatisch nieuwe kolom aanmaken als tekst te veel word
« Gepost op: augustus 27, 2015, 02:31:50 pm »
  • [+1]0
  • [-1]1
  • Hallo Dames,


    xvilo haz a question for [you],
    Stel, ik heb deze markup:

    <!doctype html>


    <html lang="en">
    <head>
      <meta charset="utf-8">


      <title>The HTML5 document</title>
      <meta name="description" content="YOLO CONTENT">
      <meta name="author" content="xvilo">
      <link rel="stylesheet" href="http://yui.yahooapis.com/pure/0.6.0/pure-min.css">
      <link rel="stylesheet" href="css/styles.css?v=1.0">
     
         <style>
           
            *{
               box-sizing: border-box;
            }
            body{
               margin: 0px;
               height: 0px;
               height: 100vh;
            }
          .col{
             width: 542;
             float: left;
             display: block;
             height: 100%;
             overflow: hidden;
             padding: 5em;
                 text-overflow: ellipsis;
          } 
       </style>


      <!--[if lt IE 9]>
      <script src="http://html5shiv.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
      <![endif]-->
    </head>


    <body>


    <div id="data1" class="col">
    <!--   data Start -->
    <p>lot's of these</p>
    <!--   data End -->
    <>


    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.min.js"></script>
      <script src="js/scripts.js"></script>
    </body>
    </html>


    Hoe kan ik er dan voor zorgen dat als de tekst de onderkant van de div heeft bereikt, er een nieuwe div word aangemaakt en vervolgens daar de rest van de content in word geplaatst. Maar als daar de content de onderkant weer raakt, er weer een nieuwe div word gemaakt.... and on.... and on.... and on....


    Hij zou ook resizebaar in hoogte moeten zijn, dus als iemand het scherm in hoogte kleiner maakt, er dan meer kolommen komen.....


    Alvast bedankt,


    //xvilo


    OnlineRageKiller

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 200
    • Karma: -10
    • Talk is cheap, show me the code!
      • Bekijk profiel
    Re: [Javascript] Automatisch nieuwe kolom aanmaken als tekst te veel word
    « Reactie #1 Gepost op: augustus 27, 2015, 09:36:39 pm »
  • [+1]0
  • [-1]1
  • Digitalplace is dood, jij, ik, robin, thiseggz, buzzer en dj sander zijn de enige die de laatste maanden nog iets hebben gepost. Dus ik denk dat ik een nieuw forum moet gaan zoeken.

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2675
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: [Javascript] Automatisch nieuwe kolom aanmaken als tekst te veel word
    « Reactie #2 Gepost op: augustus 27, 2015, 09:40:18 pm »
  • [+1]0
  • [-1]1


  • Robin

    • Administrator
    • DigitalPlace Guru
    • *****
    • Berichten: 3158
    • Karma: 145
      • Bekijk profiel
      • http://www.robinj.be/
    Re: [Javascript] Automatisch nieuwe kolom aanmaken als tekst te veel word
    « Reactie #3 Gepost op: augustus 27, 2015, 09:41:54 pm »
  • [+1]1
  • [-1]0
  • Digitalplace is dood, jij, ik, robin, thiseggz, buzzer en dj sander zijn de enige die de laatste maanden nog iets hebben gepost. Dus ik denk dat ik een nieuw forum moet gaan zoeken.
    Bedankt voor die zeer relevante opmerking...  Wat heeft dit nu net het topic in kwestie te maken? Niemand, ook jij niet, is verplicht om op DP te blijven. Die keuze is natuurlijk aan jezelf.

    @xvilo Is het een mogelijkheid om jQuery te gebruiken in het project in kwestie? Dat maakt het ietsje makkelijker.
    >><<

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2675
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: [Javascript] Automatisch nieuwe kolom aanmaken als tekst te veel word
    « Reactie #4 Gepost op: augustus 27, 2015, 09:57:58 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Jazekerder! Doe wat makkelijk is @Robin
    Daarom staat 'ie ook in de code xD
    « Laatst bewerkt op: augustus 27, 2015, 10:00:50 pm door xvilo »


    RaMp6

    • DigitalPlace Lid
    • *
    • Berichten: 187
    • Karma: 8
      • Bekijk profiel
    Re: [Javascript] Automatisch nieuwe kolom aanmaken als tekst te veel word
    « Reactie #5 Gepost op: oktober 09, 2015, 10:05:29 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Heb weinig JS/JQuery ervaring maar...

    Misschien kan je de height checken en als ie te groot is een nieuwe div maken?


    AKA whiteRabbit