Software > Besturingssysteem

Overstappen van Windows 7 naar Linux

(1/3) > >>

OnlineRageKiller:
Yo DP'rs,
Ik heb thuis een oude pc staan die op dit moment Windows draait, maar zou er graag Linux op willen zetten. Het probleem is dat ik op google alleen dual boot tuts kan vinden. Maar ik wil dus ALLEEN linux, en geen dual boot dat ik Windows EN Linux heb.

Dus Windows volledig eruit kicken en dat me PC volledig Linux is. Maar hoe ga ik dat kunnen doen zonder eerst te formatteren? Of moet dat? Iniedergeval alvast bedankt!

// Een van de redenen dat ik Linux wil draaien, is dat ik Amahi Home Server nodig heb en die is alleen voor Linux. Heb gehoord dat het een heel goed programma is!

Thisegzz:
Welke distro ga je installeren? De meeste distro's hebben in hun installatiewizard keuzes voor harde schijf indeling. Daar zul je de Windows partitie moeten verwijderen (dus gegevens raak je kwijt) en nieuwe Linux filesystems aan moeten maken.

Als je dus gewoon de cd of USB download en daar naar opstart, moet het goedkomen.

OnlineRageKiller:

--- Citaat van: Thisegzz op augustus 06, 2015, 08:25:48 pm ---Welke distro ga je installeren? De meeste distro's hebben in hun installatiewizard keuzes voor harde schijf indeling. Daar zul je de Windows partitie moeten verwijderen (dus gegevens raak je kwijt) en nieuwe Linux filesystems aan moeten maken.

Als je dus gewoon de cd of USB download en daar naar opstart, moet het goedkomen.

--- Einde van citaat ---
Ik heb daar dus echt weinig verstand van, ik weet niet eens wat een distro is. Maar ik ga het nu googlen. Zou je me een link kunnen geven van een stappenplan hoe ik Linux installeer + downloadlink? Zoals ik al zei heb ik er geen verstand van dus weet ik niet welke tut goed is!

Robin:
First things first, hoe oud is de computer in kwestie en wat zijn de specificaties? Dan kunnen we je misschien een Linux-distributie aanraden die waarschijnlijk goed draait op die hardware. Op een computer van 10 jaar geleden moet je namelijk geen full-blown Ubuntu gaan draaien :)

OnlineRageKiller:

--- Citaat van: Robin op augustus 06, 2015, 09:16:04 pm ---First things first, hoe oud is de computer in kwestie en wat zijn de specificaties? Dan kunnen we je misschien een Linux-distributie aanraden die waarschijnlijk goed draait op die hardware. Op een computer van 10 jaar geleden moet je namelijk geen full-blown Ubuntu gaan draaien :)

--- Einde van citaat ---
2.80 Ghz processor
4 GB RAM
200 GB Hard disk

Verstuurd vanaf mijn SM-G350 met Tapatalk

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie