Auteur Topic: [php] fopen werkt niet in een map  (gelezen 1089 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

xvilo

  • Global Moderator
  • Verslaafd DigitalPlace Lid
  • *****
  • Berichten: 2675
  • Karma: -44
    • Bekijk profiel
    • http://www.xvilo.com
[php] fopen werkt niet in een map
« Gepost op: juni 04, 2013, 03:08:22 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Hallo,

    Als ik fopen gebruik, dan maakt hij wel het bestand aan...
    (daar is probleem 1, ik kan het nergens terug vinden)
    maar als ik fopen gebruik in de map /temp/bestand.txt dan wil dat niet....

    Mijn code:
    Code: php [Selecteer]

    $filename 
    "./temp/$element.bin";

    if (
    file_exists($filename)) {
        
    $result file_get_contents($filenametrue);
    } else {
        
    $ourFileName  $filename;
        
    $ourFileHandle fopen($ourFileName'w') or die("can't open file");
        
    fclose($ourFileHandle);
       
    //rest van code
    }
     

    Dus ik zet als eerste de bestandsnaam. en daarna kijk ik of het bestand bestaat
    zo ja, open het bestand en zet dat in [icode:3ioch899]$result[/icode:3ioch899] (werkt allemaal)

    maar als het bestand niet bestaat moet hij hem aanmaken
    en schrijft hij later verder op wat in het bestand... wat ik nu krijg te zien is:
    Citaat
    Warning: fopen(./temp/CR04B.txt): failed to open stream: No such file or directory in /customers/9/a/5/infiniocorp.com/httpd.www/labs/rooster/parse/index.php on line 9 can't open file

    Maar als ik [icode:3ioch899]$filename = "$element.bin";[/icode:3ioch899] maakt hij het bestand aan, schrijft hij ook mooi de dingen weg, alleen kan ik het niet in de map terug vinden.... hoe kan dit?

    //xvilo
    « Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 am door Guest »


    gertmenkel

    • Actief DigitalPlace Lid
    • **
    • Berichten: 1125
    • Karma: 131
      • Bekijk profiel
    Re: [php] fopen werkt niet in een map
    « Reactie #1 Gepost op: juni 04, 2013, 04:11:08 pm »
  • [+1]0
  • [-1]0
  • Je weet dat je [icode:1k292bke]./temp[/icode:1k292bke] opent en niet [icode:1k292bke]/temp[/icode:1k292bke], toch? Die punt zorgt ervoor dat het een lokaal pad wordt.
    Controleer of de map [icode:1k292bke]/labs/rooster/parse/temp[/icode:1k292bke] wel bestaat.
    « Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 am door Guest »
    ThePirateBay AFK
    Bekijk de vrije en gratis documentaire!

    xvilo

    • Global Moderator
    • Verslaafd DigitalPlace Lid
    • *****
    • Berichten: 2675
    • Karma: -44
      • Bekijk profiel
      • http://www.xvilo.com
    Re: [php] fopen werkt niet in een map
    « Reactie #2 Gepost op: juni 05, 2013, 10:07:04 am »
  • [+1]1
  • [-1]0
  • Citaat van: "gertmenkel"
    Je weet dat je [icode:25j7k4w6]./temp[/icode:25j7k4w6] opent en niet [icode:25j7k4w6]/temp[/icode:25j7k4w6], toch? Die punt zorgt ervoor dat het een lokaal pad wordt.
    Controleer of de map [icode:25j7k4w6]/labs/rooster/parse/temp[/icode:25j7k4w6] wel bestaat.

    Ja bedankt!
    Het werkt, hahah ik dacht als ik ./temp deed hij hem relatief aan het bestand opsloeg.
    Alleen werd dat bestand in een andere map pas opgevraagd... Dus ja...

    Nu aangepast en het werkt
    « Laatst bewerkt op: januari 01, 1970, 01:00:00 am door Guest »